Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.10.2015 20:15 - Въвеждането на новия данък „вредни храни“ си е чист социализъм
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 9877 Коментари: 11 Гласове:
11

Последна промяна: 02.09.2016 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
За това, как един десен министър предложи ляв данък и как този данък ще навреди на правото ни на свободен избор. За невъзможността някой да класифицира точно вредността на всяка храна. За акцизите върху бензина, алкохола и цигарите, които също удрят по свободите ни. За необходимостта от граници, които Държавата да не прекрачва...

Прочети нататък >



Гласувай:
13



1. linuxfan - да,
21.10.2015 03:51
Данъкът е недомислен и малоумен, просто същите вредни съставки от обложените храни производителите ще продължат да ги слагат в необложените. Нищо и половина, да не говорим за минаването в "сивия" сектор- обложените с данъка храни ще продължат да си се произвеждат и продават, но това вече ще се изроди в мафия. Изобщо добър постинг, макар да не съм съгласен с абсолютно всичко в него, де, възгледите ми все пак клонят към социалдемокрация със силен ляв уклон( най-разумната управленска система, според мен). Т.е, не съм поначало за ненамеса на държавата в подобни проблеми( знам, че няма да се съгласиш, но то не е задължително да е винаги вредно), но този данък просто е сериозно недомислен.
цитирай
2. mamkamu - да
21.10.2015 08:40
linuxfan написа:
Данъкът е недомислен и малоумен, просто същите вредни съставки от обложените храни производителите ще продължат да ги слагат в необложените. Нищо и половина, да не говорим за минаването в "сивия" сектор- обложените с данъка храни ще продължат да си се произвеждат и продават, но това вече ще се изроди в мафия. Изобщо добър постинг, макар да не съм съгласен с абсолютно всичко в него, де, възгледите ми все пак клонят към социалдемокрация със силен ляв уклон( най-разумната управленска система, според мен). Т.е, не съм поначало за ненамеса на държавата в подобни проблеми( знам, че няма да се съгласиш, но то не е задължително да е винаги вредно), но този данък просто е сериозно недомислен.


Ти си вторият човек с леви убеждения, който е съгласен с повечето неща от написаното горе. Явно данъкът е наистина недомислен и се надявам да не мине в Парламента. Но като знам, че ГЕРБ гласуват, както им каже Бойко, ако той го одобри, го одобряват и те. Ясно е, че Реформаторите ще го подкрепят, колкото и да е чудно, макар че се надявам все на някой от тях да му е останала капка здрав разум. Останалите може да гласуват просто напук против.

И, да нормално е да не си съгласен със всичко от статията. Все пак сме, така да се каже, идейни противници :)
цитирай
3. ysmivka - Възможно е това да е само фасада,
21.10.2015 10:28
а целта да е да се стимулира продажбата на стоки местно производство, и ограничаване на вноса. А е възможно да пририсвам прекалено положителни качества на нашите политици.
цитирай
4. podvodni - Г-н Александров, ако наистина м...
21.10.2015 11:34
Г-н Александров, ако наистина мислиш, че въвеждането на данък "чипс" е продиктуван от някаква мнима грижа за твоето или нечие друго здраве или пък за ограничаване твоята или нечия друга "свобода", просто си изпаднал в дълбоко заблуждение.
Въвеждането на какъвто и да е данък или увеличение на съществуващи такива има за цел единствено попълване на бюджета поради спад на постъпленията в него.
От тук вече можеш да разсъждаваш защо спадат постъпленията.
А спада на постъпленията е признак само на едно нещо - криза.
цитирай
5. chetohche - Аз съм за 30% плосък данък, и всеки ...
21.10.2015 13:39
Аз съм за 30% плосък данък, и всеки данък да е по предназначение, ДДС да е за издръжка на армията, полицията, пенсионерите, и чистотата, бедствията, хосписи и бърза помощ, половината от акцизите за горива, алкохол, цигари и храни, да отива за безплатни болници, частните да са на вноски и застраховки от работодателят, в Сингапур 40% от болниците са безплатни, а останалите на издръжка от работодателите. Другата половина от акцизът на горивата да е за безплатни ВЕИ и безплатни железници - екологични. Другата половина от акцизът за цигари, алкохол и храни, да отива за култура, спорт, и просвета, кино, филми за спорт и здраве. Данък доход да е за общината, улицата, кварталът където си, за образование, спорт, улици, осветление и пътища. Данък фирми да е за микро кредити, магистрали, и субсидии..
цитирай
6. chetohche - Норвегия има 26 държавни предпр...
21.10.2015 13:57
Норвегия има 26 държавни предприятия които правят 23% от БВП. Финландия има 55 държавни предприятия които правят 35% от БВП. Германия има 37 държавни предприятия които правят 54% от БВП, ето защо Гърция прибира 20% от БВП като данъци, а Германия само 14%. А процентът на държавни разходи от БВП на Германия е 23%, на Гърция 17%. http://geopolitica/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam

А социализмът във Венецуела е че бензинът е 2 американски цент, дизелът 1 американски цент. Но държавните им разходи са само 12% от БВП. http://bg.theglobaleconomy/Venezuela/Government_size/ Данъчните им приходи са като на Канада. http://bg.theglobaleconomy/Venezuela/Tax_revenue/ и два пъти по-ниски от Великобритания, като процент от БВП. Само 5% БЕЗРАБОТИЦА ИМАТ ВЕНЕЦУЕЛА, А ЗАЕТ ПРАВИ 70% ОТ БВП НА ЗАЕТ ГЕРМАНЕЦ. https://www.google/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sl_gdp_pcap_em_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:CHL:VEN:BRA:HRV:CZE:SYR:TUN:SAU:NGA:DEU&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false
цитирай
7. chetohche - От 1924г. в България е имало здравно ...
21.10.2015 14:13
От 1924г. в България е имало здравно осигурителна система с вноски от работниците, и е обхващала 400-500 000 души, при 7 000 000 български граждани. И понеже на всеки две години държавата е правила инфлация и е фалирвала, тя е взимала от здравната каса. Така е било ис пенсионният работнически фонд, тогава, обхващащ само 100 000 работници.
цитирай
8. raders - Този път момчето малко се е обърк...
21.10.2015 17:28
Този път момчето малко се е объркало. Но, всъщност, все си мисля, че целта е да влязат повече пари в бюджета, което е доста инфантилно като решение. Защото, повишавайки цените на конкретни продукти, се обременява бизнеса, затрудняват се гражданите и т.н. което влече след себе си всички негативи, посочени по-горе..
цитирай
9. chetohche - Данъците са от преди социализмът, и ...
21.10.2015 18:12
Данъците са от преди социализмът, и са били винаги плащани от ниската класа. Социализмът иска да няма данъци, а държавата да произвежда и печалбата да е за обществени услуги и благо. От разкази на Радичков знаем, че тютюнът здраво се е облагал, и е било преследвано не-акцизният тютюн. В социализмът нямаше данък захар и сол, но такъв е бил масов преди социализмът, стотици години. Забравих, какви точно стоки кралското семейство на Великобритания монополно е търгувало, което си е било акциз - на практика. Разходите за здраве в България са 7% от БВП, като половината от тях са платени в брой - тоест без каса и застраховки. Във Великобритания, разходите за здраве са 9% от БВП, а от тях в брой са само 12%. САЩ правят над 17% от БВП, разходи за здраве. Оществените разходи за здраве в България са 4,5%, за САЩ са 8%, за Англия са 7,6%. https://www.google/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sh_xpd_publ&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:USA:GBR&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

https://www.google/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sh_xpd_publ_gx_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:USA:GBR&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false
цитирай
10. chetohche - Строене на спортни зали и магист...
21.10.2015 18:31
Строене на спортни зали и магистрали от държавата, си е чист социализъм. Но така е прогресивно - ляво, а не консервативно: http://rack.2.mshcdn/media/ZgkyMDE1LzEwLzAyLzljL2Vpc2VuaG93ZXJ0LjIxMjFlLmpwZwpwCXRodW1iCTU3NXgzMjMjCmUJanBn/1c5d9755/f56/eisenhowerthumb.jpg
Айзенхауер подкрепя Закона за федералната помощ за изграждане на магистрали от 1956 г., който създава междущатските магистрали. Това е най – голямата обществена програма в историята на страната, която изгражда 41 000 мили магистрали. Президентът е впечатлен от системата на аутобаните в Германия, която е видял по време на войната и помни участието си във военен конвой, на който е отнело през 1916 година 62 дни да пресече САЩ. Германия строи пътища още от времето на Гьоте, а Великобритания от времето на Елизабет Първа. В пустинята няма данъци и държава, но кой тича там да инвестира.
цитирай
11. linuxfan - Това ми хареса:-)
21.10.2015 23:15
"Още размишления на един идиот...
Новият закон на МЗ атакува пряко солта в хранителните продукти. Забелязвам нещо много странно или по-скоро лицемерно и тенденциозно...
Твърдението е, че приемът на продукти с високо съдържание на сол води до проблеми с кръвното налягане и сърдечно-съдовата система. Затова се облагат с данък всички тестени и сладкарски изделия, всички консерви и всички ядки със съдържание на сол над 1%. Всички бульони и сосове със съдържание над 0.7% сол.
Ами сиренето и кашкавалът? Ако наистина МЗ са загрижени за здравословното състояние на хората, трябва да обложат с данък и някои ферментационни млечни продукти.
Българското саламурено сирене по БДС трябва да съдържа до феноменалните 3.5% +/- 0.5% сол. Саламурата трябва да съдържа между 6 и 10% сол.
Кашкавалът по БДС 14-2010 трябва да съдържа между 1.8% до 2.6% готварска сол.
Та защо едни продукти се определят като опасни за здравето поради наличието на над 0.7% сол, а други, които съдържат над 1.8% не са класифицирани като такива?"
Източник: https://www.facebook/science.and.critical.thinking
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471284
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол